TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI (TZDK) TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU TOPLANTISI YAPILDI
 TZDK TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME TOPLANTISI YAPILDI

Emirgazi ilçesi Belediye hizmet binası toplantı salonunda gerçekleştirilen (AB) Tarım ve köyişleri bakanlığı elemanlarının tarım ve kırsal kalkınmayı destekle kurumu toplantısı çiftçileri bilgilendirmek projeleri tanıtmak adına yapılan toplantıya Emirgazi Belediye Başkanı Ali Rıza Koçak,Demirci Belediye Başkanı S.Şahin TOPAL,Işıklar Belediye Başkanı Mahmut USLU,Köy ve mahalle muhtarları kamu ve özel sektörden yetkililer çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirilen toplantı da kırsal bölgelerde uygulanmaya yönelik issizliği ve göçü önlemek iş istihdamı oluşturmak adına yapılan proje hakkında bilgiler veren Tarım ve köyişleri bakanlığı yetkilileri hayvancılık ,et ve süt ürünü yetiştiriciliği,arıcılık ,süs bitkileri,zirai ürünler yapılan projelerle 0/0 50 ila 0/0 65 oranında destek verilerek çifçiler destekleneceği belirtildi.hayvancılık süt ve et ürünleri desteklemesi için en az 15.000 avro,en çok 1.000.000 avro,süs bitkileri.zirai ürünler,arı yetiştiriciliği projeleri için en az 10.000 avro,en çok 250.000 avro verileceği belirtildi.müracaatların il de tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumu il koordinatörlüğüne projeler elden teslim edilecek.soru ve cevaplar için aşağıdaki web adresinden de yardım alınabileceği belirtildi.

TLDK www.tkdk.gov.tr

yönetim otoritesi www.tarim.gov.tr/www.sgb.tarim.gov.tr