KAYMAKAM GÖREVİNE BAŞLADI
 YENİ KAYMAKAM GÖREVİNE BAŞLADI

Emirgazi ilçesi Mustafa Fırta TAŞOLAR ın tayin olmasından sonra Karapınar kaymakamı vekalet ediyordu ve nihayet ilçemize yeni bir kaymakam atandı 15.12 2009 tarihinde ataması gerçekleştirilen Kaymakam Hacı Aslan UZAN 01.07.1984 Çorum Sungurlu doğumlu olan Kaymakam UZAN ilk ve orta öğrenimini Arife Gazili İlköğretim okulunda tamamladı.Lise tahsilini ise Çorum Atatürk lisesin de yaptı.Çukurova üniversitesi işletme bölümü nü 2006 yılında tamamlayan UZAN 2007 yılında Vergi denetmen yardımcığı görevinde 1 yıl 9 ay gibi bir zaman çalıştı.09.09.2009 tarihinden itibaren içişleri bakanlığı kaymakam adayı olarak ilk kez Bİtlis valiliğinde ilk stajını yaptı.Daha sonra Konya Ilgın ve Selçuk ilçelerinde teftiş stajını tamamlayarak Bursa Mustafa Kemal Paşa ilçesinde Kaymakam refigliği görevinde bulundu.15.12.2009 tarihinde Emirgazi ilçesi Kaymakam vekili olarak atanan Kaymakan UZAN İLçemizin büyük eksikliğini hissettiğimiz mesleki kurslar aşçılık,berberlik,kurslarının açılmasını sağlayarak insanlara Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığı ile bu kurslarda başarılı olan şahıslara projeler karşılığında iş imkanı yaratılarak kişilerin istihdamının sağlanmasına önem verilecek.Okullarımızın tamir ve bakımları yapılarak modern bir eğitim kurumları olmalarının sağlanması,İlçemizde yeşil alan olarak belirlenen bölgelere tekrar ağaç dikilerek sulaması ve bakımı konusunda bütün birimlerle ortak bir çalışma örneği sergileneceğini ,sporu bir araç olarak kullanıp gençlerin kötü alışkanlıklardan arındırılarak topluma faydalı birer fert olmaları konusunda sportif etkinliklere önem verilerek ilk olarak ilçemizde bir kaymakamlık turnuvası adı altında satranç turnuvası,veloybol turnuvası,masa tenisi turnuvası yapılması için çalışmaların başlatılcağını belirterek bir ilköğretim okulunun bahçesinde ise basketbol ve veloybol sahasının kısa süre içerisinde o okula kazandırılarak buradaki alanında spor tif etkinliklere kazandıralacağını belirtti.İlçemizde bulunan öğretmenevinin gençlerin takılabileceği bir ortam olabilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını en iyi yatırımın insan ve gençlik olduğunu belirtti.İlçemizde buluna Halk kütüphanesinin güncel kaynakları barındırması ve bünyesinde bulundurması için çalışmaların yapılacağını belirtti.

Kaymakam Hacı Aslan UZAN İlçemizdeki bulunan Devletin bütün kurumları ile ortaklaşa bir uyum içerisinde Kaymakamlık olarak,Garnizon Komutanlığı olarak,Belediye Başkanlığı olarak,diğer bütün kamu kurum ve kuruluşları özel sektör ve halk ile Emirgaziye en iyi hizmeti verebilmeyi arzu ediyoruz dedi.

Bizlerde ilçemize yeni atanan genç ve dinamik Kaymakamımıza almış olduğu görevde başarılar diliyoruz.