EKİLİ ARAZİLER DE YANGIN
 EKİLİ ARAZİLERDE YANGIN

Ekili arazilerde yangın Emirgazi ilçesi ne Bağlı Eskikışla yaylasında 17.06.2010 perşembe günü saat 12.30 civarında elektrik trafosundan çıktığı belirtilen yangın 70 dekar araziyi kül etti.Ekili alan sahipleri Muharrem YAKARER (40 dekar),Şammas YAŞA '20 dekar),Mustafa YAŞA (8 dekar),Veysel DAĞLI (6 dekar) olarak belirlendi.Yangına kısa sürede müdahale eden Emirgazi Belediye itfaiyesi ve araçları yangının daha büyük boyutlara ulaşmasını engelledi.Ekinleri yanan vatandaşlar Medaş müdürlüğünden mağduriyetlerinin giderilmesi için müracaat ettiklerini belirttiler.21.06.2010 pazartesi günü Kokarkuyu akıbat özü mevkisinde saat 12.30 civarında Yaşar KOCAMAN a ait ekili arazi biçerdöverle biçim işlemi yapılırken ekili alanda yangın çıktı .bu esnada kendi ekini yanmaya başlayan Yaşar KOCAMAN yangını söndürmeye uğraşsada bir türlü başaramadı rüzgarında etkisi ile yangın kısa süre içerisinde Hasan KOCAMAN ın ekili arazisine ulaştı.Emirgazi Belediye itfaiyesi kepçe ve kreyder vatandaşların traktör ve araçları ile müdahale etmesi sonucu yangın boyutu büyümeden engellendi.yangın sigara ateşinden çıktığı zannedilirken yaklaşık olarak 150 dekar ekili alanın yandığı belirtilmiştir.Yangında yangını söndürmek için büyük çaba sarfeden Yaşar KOCAMAN ın elinde ve ayaklarında kısmen yanık olmuş ve konya da hastahaneye sevkedilmiştir.